Εξασφαλίστε την ασφάλεια της υποδομής σας με Vulnerability Assessment

Εξασφαλίστε την ασφάλεια της υποδομής σας με Vulnerability Assessment

Η Cosmos Business Systems για την βελτίωση της ασφάλειας πληροφορίας στην υποδομή σας, προτείνει την αυτόματη αναζήτηση, καταγραφή και αξιολόγηση ευπαθειών (Vulnerability Assessment) μέσω εξειδικευμένου λογισμικού (CVE scanner).

 

Ενδεικτικές ευπάθειες ανακοίνωσε πρόσφατα και η Microsoft (στο link εδώ) ειδικά για το λογισμικό Exchange on-premise (εκδόσεις 2010, 2013, 2016, and 2019).

 

Η όλη διαδικασία του Vulnerability Assessment (VA) εφαρμόζεται σε συστήματα καθώς και σε δικτυακές συσκευές (IT/OT) κάθε είδους και εκτελείται στο εσωτερικό τμήμα της υποδομής (logged-in scanning) ώστε να είναι εφικτή η μέγιστη λειτουργικότητα και τα αποτελέσματα να καλύπτουν και τις εφαρμογές.

 

Το λογισμικό θα εκτελέσει τα παρακάτω πάνω σε μία συγκεκριμένη λίστα από IP Addresses, με την προϋπόθεση πλήρους δικτυακής πρόσβασης:

  • Καταγραφή δικτυακής υποδομής (network mapping)
  • Καταγραφή άλλων πληροφοριακών υποδομών (infrastructures mapping) όπως Directory Services Infrastructure, Groupware / Mail Infrastructure, databases, κ.λπ.
  • Καταγραφή συστημάτων (system mapping & OS) & missing patch levels
  • Καταγραφή εφαρμογών (application mapping) & port lists σε servers και σε user endpoints

Με βάση τις παραπάνω καταγραφές θα παραδώσουμε αναφορά με τις ευπάθειες σε κάθε συσκευή (virtual ή physical) καθώς και τεχνικές λεπτομέρειες με τον τρόπο επίλυσης.

 

Η υπηρεσία μπορεί να προσφερθεί σε 6μηνιαία ή ετήσια βάση ώστε να γίνονται περιοδικοί έλεγχοι με ανανεωμένη database με νεότερα attacks (CVEs) και να αξιολογούνται οι βελτιώσεις από τους προηγούμενους ελέγχους.

 

Τα κενά ασφάλειας ή οι ευπάθειες που θα καταγραφούν (και οι μεμονωμένες αναβαθμίσεις όπως παραπάνω για τον Exchange on-premise) μπορούν να επιλυθούν από την ομάδα των πιστοποιημένων μηχανικών της Cosmos Business Systems (με updates, upgrades, patches και security audits) και να ακολουθήσει επαναληπτικό VA για επανέλεγχο και τελική τεκμηρίωση.

 

Κλείστε ένα ραντεβού με έναν εξειδικευμένο σύμβουλο της εταιρείας μας ώστε να ελέγξουμε την ασφάλεια των συστημάτων σας και στην συνέχεια να σας προτείνουμε προσαρμοσμένες λύσεις.

 

Άρης Χατζηπαπάς, MSc., BSc.

Cyber & ICT Security Consultant

 

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στα παρακάτω links:

 

Security Services

Endpoint Security Solutions

GDPR & DPO Services

Cybersecurity Services

 

 

Σχετικά με την Cosmos Business Systems AEBE

 


 

Η Cosmos Business Systems AEBE, (ιδρ.1988), συγκαταλέγεται μεταξύ των κυριοτέρων επιχειρήσεων στον τομέα των ολοκληρωμένων λύσεων Πληροφορικής, Λογισμικού και Τηλεπικοινωνιών της Ελληνικής αγοράς και απευθύνεται σε επιχειρήσεις του Ιδιωτικού τομέα και των Τραπεζών, καθώς και σε φορείς του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ.
 
H Cosmos Business Systems AEBE κατανέμει τις δραστηριότητες της σε τέσσερις μεγάλες επιχειρηματικές μονάδες (SBU’s) οι οποίες είναι:
 
IT Infrastructure: Υποδομές πληροφορικής, Data Centers  (κατασκευή και εξοπλισμός), Severs, Storage, Λειτουργικά συστήματα (Operating software, Databases, Security), Printing & Large Format Printing ( Plotters ) καθώς και αναλώσιμα για το σύνολο των γνωστών κατασκευαστών καθώς και υπηρεσίες Managed Print Services (MPS) και leasing εκτυπωτικών συστημάτων.


Software and Consulting: Η Cosmos υποστηρίζει επιχειρησιακές εφαρμογές όπως ERP, CRM, Business Intelligence (BI) και Share Point Portal. Παράλληλα παράγει κάθετες λύσεις για το Workflow (Power Office), ΒPM & Document Management και ηλεκτρονικών υπογραφών  (Archium), την Ναυτιλία (Sea Observer) και την Γεωχωρική διαχείριση Human Force (GMHF). Παράλληλα υποστηρίζει  λύσεις για τον τεχνικό κλάδο ως Autodesk Authorized Dealer (AAD) και GIS (Arc Info).


Telecom & Security: Σε συνεργασία με τις εταιρείες Cisco, Avaya, Hewlett Packard, Huawei και άλλες, η Cosmos προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις LAN’s, WAN’s, Routing, Switching, Network management, Internet, Intranets, IP τηλεφωνίας, μεταφοράς δεδομένων και εικόνας, καθώς και λύσεις ενοποιημένης διαχείρισης επικοινωνίας   (Unified  Communication). Επίσης υποστηρίζει λύσεις mobility. Παράλληλα ένα εξειδικευμένο τμήμα προσφέρει λύσεις φυσικής ασφάλειας, περιμετρικής επιτήρησης, ανίχνευσης εκρηκτικών, κάμερες υπερύθρων, συστήματα ασφαλούς επικοινωνίας και άλλα.


Services: Το σύνολο των υπηρεσιών που απαιτούνται για την μελέτη, εγκατάσταση και απρόσκοπτη λειτουργία των προϊόντων που διαθέτει η εταιρεία, η τεχνική υποστήριξη και οι επισκευές, οι υπηρεσίες μελετών, υπηρεσίες εκπαίδευσης, υπηρεσίες προαγοράς ωρών τεχνικής υποστήριξης, συμβάσεις συντήρησης και συμβάσεις outsourcing και συμβόλαια Managed Services, hosting και Cloud Solutions.

 

 

 

 

Click for Corporate Video

 

 

 

 

Αθήνα


Π. Μπακογιάννη 44
ΤΚ 144 76, Μεταμόρφωση Αττικής
Τηλ: 210 6492800 / Fax: 210 6464069
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Μαίρη Ανδρέου
email: cosmos_marketing@cbs.gr
www.cbs.gr

Θεσσαλονίκη


Θερμοκοιτίδα επιχειρήσεων ΘΕΡΜΗ 1
9o χλμ. Θεσσαλονίκης - Θέρμης
ΤΚ 57001, Θεσσαλονίκη
Τηλ: 2310 477670-1 / Fax: 2310 477672
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Γεωργία Σκεπαστιανού

email: skepastianoug@cbs.gr

CBS IT Systems Cyprus LTD


Λεωφ. Κέννεντυ 81
ΤΚ 1076 Λευκωσία, Κύπρος
Τηλ: +357 22442101 / Fax: +357 22313840
Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Σπύρος Κουρής
email: kouriss@cbsit.com.cy

www.cbsit.com.cy

 

 

Αν επιθυμείς διαγραφή από τη mailing list του cbs.gr, πάτησε εδώ
Παρακαλούμε μην απαντήσεις σε αυτό το e-mail.
Εάν χρειάζεσαι βοήθεια μπορείς να επισκεφθείς την ιστοσελίδα μας www.cbs.gr  ή να επικοινωνήσεις με την εξυπηρέτηση πελατών, συμπληρώνοντας τη Φόρμα Επικοινωνίας.