Προστατέψτε τα δεδομένα σας από απειλές στον κυβερνοχώρο | Endpoint & Ransomware Risks & Threats από την Cosmos Business Systems

Προστατέψτε τα δεδομένα σας από απειλές στον κυβερνοχώρο | Endpoint & Ransomware Risks & Threats από την Cosmos Business Systems

  • By
  • 0

 

Η προστασία των δεδομένων σας από απειλές στο κυβερνοχώρο πρέπει είναι η Νο 1 προτεραιότητα του οργανισμού σας. Στον σημερινό επιχειρηματικό κόσμο, τα δεδομένα είναι το πιο πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο που έχει μια εταιρεία και η απώλεια αυτών των δεδομένων ή η πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα, θα μπορούσε να θέσει ολόκληρη την επιχείρηση σε κίνδυνο. Το Ransomware είναι κακόβουλο λογισμικό που κρυπτογραφεί τα δεδομένα σας και απαιτεί πληρωμή για την επαναφορά τους. Συνήθως διεισδύει σε ένα σύστημα μέσω αρχείου ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (ή μόλυνση ιστότοπου) και πάντα εκμεταλλεύεται υπάρχουσες ευπάθειες της υποδομής.

Τα συστήματα ασφαλείας Endpoint προστατεύουν τα τελικά σημεία σε ένα δίκτυο ή στο cloud δηλαδή τους χρήστες. Αυτά τα σημεία αφορούν συσκευές στο εταιρικό δίκτυο μέσω καλωδίου, ασύρματου δικτύου ή VPN, όπως εταιρικά laptops, κινητά, tablets ή Personal PCs/laptops/mobiles από το σπίτι.

 

Οι τεχνολογίες που αφορούν την ασφάλεια του endpoint είναι:

• Endpoint OS & Application Patching

• Endpoint AntiVirus/AntiMalware + Forensics (EDR)

     o Sandbox προστασία από zero-day: άγνωστους ιούς, άγνωστα web sites & άγνωστο κακόβουλο κώδικα

     o Δυναμική προστασία για πρόσβαση στο web (web filtering) 

     o phishing emails

     o application blocking / whitelisting

 

Η ασφάλεια Endpoint είναι η πρακτική της προστασίας των δεδομένων και των ροών εργασίας που σχετίζονται με τις μεμονωμένες συσκευές που συνδέονται στο δίκτυό σας. Οι πλατφόρμες προστασίας Endpoint (EPP) λειτουργούν εξετάζοντας αρχεία καθώς εισέρχονται στο δίκτυο.

Με αυτό το τρόπο μπορούν να αποφευχθούν οι παρακάτω κίνδυνοι:

• Email phishing / spear phishing

• Κακόβουλο λογισμικό / malware / virus / ransomware

Κλείστε ένα ραντεβού με έναν εξειδικευμένο σύμβουλο της εταιρείας μας ώστε να ελέγξουμε την ασφάλεια των συστημάτων σας και στην συνέχεια να σας προτείνουμε προσαρμοσμένες λύσεις.

Άρης Χατζηπαπάς, MSc, BSc. Cyber & ICT Security Consultant


 

Περισσότερες πληροφορίες για  γενικότερες υπηρεσίες της Cosmos θα βρείτε στα παρακάτω links:

 

Endpoint Security Solutions

GDPR & DPO Services

Cybersecurity Services

Cloud email protection

ICT Security Checkup

Security Services

 

Επικοινωνήστε με έναν εξειδικευμένο σύμβουλο της
Cosmos Business Systems
για να αναλύσετε μαζί τις ανάγκες σας.

Άρης Χατζηπαπάς, MSc, BSc.

Cyber & ICT Security Consultant

 

hatjipapasa@cbs.gr

Τηλ: 210 6492800
Fax: 210 6464069
 
www.cbs.gr

Cosmos Security Solutions

 

 

 

 

 

Σχετικά με την Cosmos Business Systems AEBE

Η Cosmos Business Systems AEBE, (ιδρ.1988), συγκαταλέγεται μεταξύ των κυριοτέρων επιχειρήσεων στον τομέα των ολοκληρωμένων λύσεων Πληροφορικής, Λογισμικού και Τηλεπικοινωνιών της Ελληνικής αγοράς και απευθύνεται σε επιχειρήσεις του Ιδιωτικού τομέα και των Τραπεζών, καθώς και σε φορείς του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ.
 
H Cosmos Business Systems AEBE κατανέμει τις δραστηριότητες της σε τέσσερις μεγάλες επιχειρηματικές μονάδες (SBU’s) οι οποίες είναι:
 
IT Infrastructure: Υποδομές πληροφορικής, Data Centers  (κατασκευή και εξοπλισμός), Severs, Storage, Λειτουργικά συστήματα (Operating software, Databases, Security), Printing & Large Format Printing ( Plotters ) καθώς και αναλώσιμα για το σύνολο των γνωστών κατασκευαστών καθώς και υπηρεσίες Managed Print Services (MPS) και leasing εκτυπωτικών συστημάτων.
Software and Consulting: Η Cosmos υποστηρίζει επιχειρησιακές εφαρμογές όπως ERP, CRM, Business Intelligence (BI) και Share Point Portal. Παράλληλα παράγει κάθετες λύσεις για το Workflow (Power Office), ΒPM & Document Management και ηλεκτρονικών υπογραφών  (Archium), την Ναυτιλία (Sea Observer) και την Γεωχωρική διαχείριση Human Force (GMHF). Παράλληλα υποστηρίζει  λύσεις για τον τεχνικό κλάδο ως Autodesk Authorized Dealer (AAD) και GIS (Arc Info).
Telecom & Security: Σε συνεργασία με τις εταιρείες Cisco, Avaya, Hewlett Packard, Huawei και άλλες, η Cosmos προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις LAN’s, WAN’s, Routing, Switching, Network management, Internet, Intranets, IP τηλεφωνίας, μεταφοράς δεδομένων και εικόνας, καθώς και λύσεις ενοποιημένης διαχείρισης επικοινωνίας   (Unified  Communication). Επίσης υποστηρίζει λύσεις mobility. Παράλληλα ένα εξειδικευμένο τμήμα προσφέρει λύσεις φυσικής ασφάλειας, περιμετρικής επιτήρησης, ανίχνευσης εκρηκτικών, κάμερες υπερύθρων, συστήματα ασφαλούς επικοινωνίας και άλλα.
Services: Το σύνολο των υπηρεσιών που απαιτούνται για την μελέτη, εγκατάσταση και απρόσκοπτη λειτουργία των προϊόντων που διαθέτει η εταιρεία, η τεχνική υποστήριξη και οι επισκευές, οι υπηρεσίες μελετών, υπηρεσίες εκπαίδευσης, υπηρεσίες προαγοράς ωρών τεχνικής υποστήριξης, συμβάσεις συντήρησης και συμβάσεις outsourcing και συμβόλαια Managed Services, hosting και Cloud Solutions.

Click for Security Video