Από τις MIS λύσεις, στα Συστήματα ΒΙ & Predictive Analytics

 

 

Για πολλά χρόνια η Διοικητική Πληροφόρηση εδραζόταν στα MIS συστήματα ενώ αφορούσε κυρίως σε δεδομένα επιμέτρησης θεμελιωδών μεγεθών όπως ο κύκλος εργασιών, το κόστος πωληθέντων και τα έξοδα-λειτουργικές δαπάνες των επιχειρήσεων. Τα συστήματα MIS διακρίνονταν (για μια σειρά από λόγους) από ασυνέπεια και ανακρίβειες με τις προφανείς συνέπειες και επιπλοκές, ενώ προορίζονταν συνήθως μόνο για το C-Level κάθε Επιχείρησης ή Οργανισμού.

 

Σήμερα, η Επιχειρηματική Πληροφόρηση δεν περιορίζεται στις βασικές μετρήσεις που προσέφεραν για δεκαετίες τα MIS, αλλά προσφέρουν πλέον Πληροφόρηση (αντί για μετρήσεις),

 • για όλους τους χρήστες,
 • σε όλα τα επίπεδα της επιχείρησης,
 • σε πραγματικό χρόνο,
 • με ακρίβεια
 • και συνέπεια.

 

Επιπλέον των ανωτέρω, τα προηγμένα ΒΙ συστήματα όπως το Power BI της Microsoft, ενισχύονται από τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης και προσφέρουν λειτουργίες Πρόβλεψης.

 

Λειτουργίες που  βασίζονται στα μοτίβα και στις τάσεις που διαμορφώνονται, τόσο από τα προγενέστερα δεδομένα που έχουν εισαχθεί στο σύστημα όσο και από δεδομένα και πληροφορίες που παράγονται στο ευρύτερο εξωτερικό περιβάλλον, με το οποίο το Σύστημα επικοινωνεί και λαμβάνει διαρκώς επικαιροποιημένες τιμές δεδομένων, δεικτών και τάσεων.

 

Έτσι, ένα state-of-the-art ΒΙ σύστημα, προσφέρει στο μηχανισμό λήψης αποφάσεων κάθε οργανισμού, εξαιρετικά σημαντικές πληροφορίες και προβλέψεις, συμβάλλοντας καταλυτικά στη διαμόρφωση της βέλτιστης στρατηγικής.

 

Το Power BI της Microsoft αποτελεί έναν ισχυρό μηχανισμό συνδυασμού εφαρμογών λογισμικού, υπηρεσιών cloud & ΑΙ και διασυνδέσεων με άλλες υπηρεσίες και συστήματα, προσφέροντας στους χρήστες που το αξιοποιούν, σημαντικά οφέλη.

 

To Microsoft Power BI κατέχει ηγετική θέση διεθνώς ενώ αναγνωρίζεται ως ο απόλυτος Leader στο 2022 Gartner® Magic Quadrant™ for Analytics and BI Platforms (MAR 22): https://powerbi.microsoft.com/en-us/blog/microsoft-named-a-leader-in-the-2022-gartner-magic-quadrant-for-analytics-and-bi-platforms/

 

Μερικές μόνο από τις δυνατότητες που προσφέρει το σύστημα είναι εγγενής διαλειτουργικότητα με όλες τις εφαρμογές και υπηρεσίες του M365, AI-driven visualization capabilities, η λειτουργία Power BI Goals, η υποβολή ερωτημάτων σε φυσική γλώσσα, η αυτόματη δημιουργία αναφορών με τη σύνδεση των datasets (χωρίς την παρέμβαση του χρήστη), η αυτόματη ανίχνευση τάσεων, μοτίβων, ακραίων τιμών και άλλων πληροφοριών (χωρίς την παρέμβαση του χρήστη), πάνω από 200 διαθέσιμοι connectors με όλα τα ευρέως διαδεδομένα συστήματα, πηγές δεδομένων και cloud υπηρεσιών, κ.α.

 

Η COSMOS BUSINESS SYSTEMS S.A., διαθέτει εξειδικευμένη ομάδα αναλυτών και προγραμματιστών Microsoft Power BI, ενώ διαθέτει και το σχετικό competency από τη Microsoft: https://www.microsoft.com/en-us/solution-providers/partnerdetails/cosmos-business-systems-sa-cosmos-computers_2ca81d17-665b-4eda-baf2-14b19d59ea71/8d86e161-5499-4c63-88f7-ed2c121fddad

 

Με πάνω από 10 υλοποιημένα έργα και με διεκδίκηση έργων Power BI άνω του 1 εκ EUR, η COSMOS μπορεί να εγγυηθεί την αποτελεσματική εφαρμογή του Microsoft Power BI, σε αντίστοιχα έργα ανεξαρτήτου μεγέθους και πολυπλοκότητας.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το site της Microsoft https://powerbi.microsoft.com/en-us/ ή/και να επικοινωνήσετε μαζί μας, στο 2106492800


Leave a comment

Filtered HTML

 • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
 • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
 • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.

Plain text

 • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
 • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
 • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.