Λύσεις Τεχνητής Νοημοσύνης για την υποστήριξη έξυπνου ιατρικού εξοπλισμού στο άκρo | CBS


Λύσεις Τεχνητής Νοημοσύνης για την υποστήριξη έξυπνου ιατρικού εξοπλισμού στο άκρo

 

 

Λύσεις Τεχνητής Νοημοσύνης της για την υποστήριξη έξυπνου ιατρικού εξοπλισμού στο άκρο (Medical Edge Computing).

 

Τα τελευταία χρόνια η τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) έχει εισβάλει δυναμικά στον κλάδο της ιατρικής, προσφέροντας νέες δυνατότητες τόσο στην έρευνα και την εξέλιξη της, όσο και στην ανάπτυξη φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού. Η γρήγορη και σε πραγματικό χρόνο (real time) επεξεργασία μεγάλου όγκου δεδομένων με μεγάλη ακρίβεια αποτελεσμάτων, σε συνδυασμό και με την ραγδαία τεχνολογική εξέλιξη του ιατρικού εξοπλισμού που χρησιμοποιείται, βελτιώνουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας των ασθενών. 

 

Η NVIDIA παρουσίασε πρόσφατα την πλατφόρμα NVIDIA IGX που εξυπηρετεί την ιατρική με την χρήση της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ), αυξάνοντας τα επίπεδα ασφάλειας στις έξυπνες μηχανές αλλά και στη συνεργασία ανθρώπου-μηχανής.

 

Το IGX είναι μια πλατφόρμα hardware και software που παρέχει από την μια πλευρά ασφαλή και από την άλλη, χαμηλής καθυστέρησης (Low Latency) αποτελέσματα, χρησιμοποιώντας Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) ώστε να είναι σε θέση  να καλύψει την απαίτηση για άμεση πληροφόρηση μέσα από μια σειρά συσκευών και αισθητήρων ιατρικών εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένης και της ρομποτικής χειρουργικής επέμβαση ή της παρακολούθησης ασθενών.

 

Η πλατφόρμα IGX υποστηρίζει το NVIDIA Clara Holoscan, μια πλατφόρμα που επιτρέπει στους προγραμματιστές ιατρικών συσκευών να γεφυρώσουν στο edge (στο άκρο), υπηρεσίες από το ιδιόκτητο data center με υπηρεσίες cloud.

 

Τρεις κορυφαίες εταιρείες ιατρικών συσκευών — Activ Surgical, Moon Surgical και Proximie — επέλεξαν τον συνδυασμό της NVIDIA Clara Holoscan -software συνδεδεμένο στην πλατφόρμα IGX για να «τρέξουν»  τα χειρουργικά ρομποτικά τους συστήματα.

 

 

 

Για παράδειγμα, η Activ Surgical επέλεξε την NVIDIA Clara Holoscan για να επιταχύνει την ανάπτυξη της λύσης AI και επαυξημένης πραγματικότητας για χειρουργική καθοδήγηση σε πραγματικό χρόνο.

 

 

Η εταιρεία ρομποτικής χειρουργικής Moon Surgical με έδρα το Παρίσι, σχεδιάζει το Maestro, ένα ευπροσάρμοστο σύστημα ρομποτικής χειρουργικής υποβοήθησης που λειτουργεί με τον υπάρχοντα εξοπλισμό και τα workflows στα χειρουργεία.

 

Η Proximie, με έδρα το Λονδίνο, κατασκευάζει μια πλατφόρμα τηλεπαρουσίας για να επιτρέψει την από απόσταση συνεργασία χειρουργών σε πραγματικό χρόνο. Η πλατφόρμα Clara Holoscan θα επιτρέψει στην εταιρεία να παρέχει επεξεργασία βίντεο τοπικά , στο χειρουργείο, προσφέροντας βελτιωμένη απόδοση στους χρήστες, διατηρώντας παράλληλα το απόρρητο των δεδομένων και μειώνοντας το κόστος χρήσης του cloud.

 

 

 

Η πλατφόρμα NVIDIA IGX τροφοδοτείται από το NVIDIA IGX Orin, τον πιο ισχυρό, και ταυτόχρονα ενεργειακά αποδοτικό υπερυπολογιστή AI στον κόσμο για ιατρικές συσκευές.

 

Η ιατρική εξελίσεται διαρκώς και συνεχίζει να κάνει θαύματα με την βοήθεια της τεχνολογίας.

 


Leave a comment

Filtered HTML

  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.