Τεχνολογία & Επαγγελματικός Προσανατολισμός | CBS


Τεχνολογία & Επαγγελματικός Προσανατολισμός

Είναι δύσκολο να προβλεφθούν με ακρίβεια οι τάσεις που θα επικρατήσουν στην αγορά εργασίας τα επόμενα χρόνια. Για παράδειγμα, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), στην πρόσφατη μελέτη του σχετικά με τις δουλειές του μέλλοντος, εκτίμησε ότι την επόμενη πενταετία θα χαθούν περίπου επτά εκατομμύρια θέσεις εργασίας, ενώ το ίδιο διάστημα θα προκύψουν άλλα δύο εκατομμύρια, οι οποίες θα αφορούν εργασίες που σχετίζονται με την τεχνολογία, καθώς η ρομποτική και η πληροφορική παραμερίζουν παραδοσιακά επαγγέλματα.

Ο αριθμός των εταιρειών που χρησιμοποιούν την τεχνολογία και τις εφαρμογές Internet of Things (IoT), βαίνει σε ανοδική πορεία με αποτέλεσμα πολλοί νέοι  επιχειρηματίες να επιλέγουν να επενδύσουν επαγγελματικά στην νέα αυτή τάση της εποχής, που όπως φαίνεται αποτελεί και το προσεχές μέλλον. Επαγγέλματα του χώρου της πληροφορικής γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή με αποτέλεσμα να δημιουργούνται νέα προγράμματα στήριξης που αφορούν την προώθηση και την ανάπτυξη του κλάδου αυτού.

Με ποσοστό καταγραφής  προτίμησης στον τομέα των ΤΠΕ, που φτάνει το 45%, θα μπορούσαμε να πούμε ότι η κοινωνίας της πληροφορικής σημειώνει ρεκόρ ενδιαφέροντος, με αποτέλεσμα η σημαντικότητα της επιστήμης αυτής να ακολουθεί μια ολοένα και μεγαλύτερη αναπτυξιακή προοπτική, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας ή δίνοντας το έναυσμα για τη δημιουργία μιας νέας επιχειρηματικής ιδέας.

Αδιαμφισβήτητα λοιπόν, μπορούμε να πούμε ότι δημιουργούνται νέα εργασιακά δεδομένα που θέτουν νέες απαιτήσεις τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για άλλους οικονομικούς τομείς. Η ΤΠΕ, ως βασική τεχνολογία οριζόντιου χαρακτήρα, ενσωματώνεται στα προϊόντα και στις διεργασίες σχεδόν όλων των κλάδων εμπλουτίζοντας τα χαρακτηριστικά τους και αυξάνοντας την παραγωγικότητα. Μέσα σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, οι ελληνικές επιχειρήσεις ΤΠΕ, θα αποτελέσουν ίσως την λύση και τον πυρήνα των τεχνολογικών εξελίξεων χρησιμοποιώντας τις ικανότητες τους για την ανάπτυξη καινοτομιών.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι η ΤΠΕ, σημείωσε τα υψηλότερα ποσοστά προτίμησης σε πρόγραμμα υποβολής επιχειρηματικών ιδεών νεανικής καινοτόμου επιχειρηματικότητας αφήνοντας πίσω της πιο «παραδοσιακές» επιχειρηματικές ιδέες!

 


Leave a comment

Filtered HTML

  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.