Τεχνολογίες κατά του κορωνοϊού που αναπτύχθηκαν από νέους ανθρώπους!

Ο κορωνοϊός ήρθε στη ζωή μας ξαφνικά, και πολλοί θα πουν δικαιολογημένα ότι έφερε και το πανικό. Ουδέν κακόν αμιγές καλού όμως, διότι μέσα από την καραντίνα εκτιμήσαμε τα δεδομένα πράγματα στη ζωή μας, μια απλή βόλτα, την επαφή με την οικογένεια μας, την αίσθηση της αφής που έχει περιοριστεί καθώς το άγγιγμα γίνεται πλέον γίνεται υπό προϋποθέσεις και πολλά άλλα. Κάποιοι νέοι άνθρωποι, μέσα σε όλη αυτή την αναταραχή και την επανεκτίμηση των πραγμάτων, δημιούργησαν νέες ιδέες και λύσεις.

 

Νέα παιδιά από όλο το κόσμο, έκαναν προσωπικό τους κίνητρο την απειλή του κορωνοϊού και ανέπτυξαν νέες καινοτόμες τεχνολογίες κατά του ιού. Κάποιες από αυτές είναι οι ανεμιστήρες χαμηλού κόστους, ιατρικές προμήθειες τυπωμένες σε τρισδιάστατη μορφή και κοντέινερ πλοίων που επανατοποθετήθηκαν ως θάλαμοι ICU.

 

Οι Global shapers και Young Global Leaders είναι δυο οργανισμοί που υποστηρίζουν έμπρακτα τους νέους για να αναπτύξουν νέες ιδέες. Με πάνω από 10.000 μέλη και παρουσία σε 148 χώρες παρέχουν λύσεις ανάλογα με τις ανάγκες που έχει τα καθένα από τα 421 Hubs που διαθέτουν.

 

Ας γνωρίσουμε κάποιες από αυτές αναλυτικά:

 

 

Επεκτάσιμος Τεχνητός Αναπνευστήρας, Barcelona Hub & YGL Javier Garcia Martinez

 

Η ομάδα νέων της Barcelona Hub και ο Javier Garcia Martinez από τους YLG, (Young Global Leaders), δημιούργησαν έναν επεκτάσιμο τεχνητό αναπνευστήρα έτσι ώστε να καταφέρουν να μειωθεί η πίεση στα νοσοκομεία εν μέσω οξείας έλλειψης. Τρία νοσοκομεία δοκιμάζουν ήδη τη συσκευή στις ΜΕΘ τους, δίνοντας στους ασθενείς που υποφέρουν από τα πιο σοβαρά συμπτώματα καλύτερες πιθανότητες επιβίωσης.

 

 

 

Τρισδιάστατες Ασπίδες Εκτύπωσης Προσώπου, Madrid Hub

 

Η ομάδα νέων της Madrid Hub ξεκίνησε να τυπώνει τρισδιάστατες ασπίδες εκτύπωσης προσώπου, αναπνευστικά φίλτρα και αυτόματες αναπνευστικές συσκευές για ορισμένα νοσοκομεία που πληγήκαν περισσότερο σε όλο τον κόσμο.

 

 


Εκτύπωση τρισδιάστατου εξοπλισμού για ιατρούς πρώτης γραμμής, Gaza Hub

 

Στην περιοχή της Γάζας όπου η έλλειψη του ιατροφαρμακευτικού υλικού είναι υψηλή, το Gaza Hub με την υποστήριξη του Boston Hub εκτύπωσε σε 3D Printing 1.000 ασπίδες προσώπου, 50 γυαλιά και 20 κομμάτια αναπνευστήρα, για να υποστηρίξει τις τοπικές ενέργειες στη Γάζα.
 

«Σε μέρη όπου η υποδομή υγείας είναι σχεδόν ανύπαρκτη, οι νέοι μπορούν να διαδραματίσουν ζωτικό ρόλο στην πιλοτική εφαρμογή νέων τεχνολογιών που έχουν πραγματικά την ικανότητα να σώσουν εκατομμύρια ζωές σε αυτήν την πανδημία. Και αυτό είναι πολύ απαραίτητο σε ένα πλαίσιο όπως το δικό μας ».

 

- Shahd Alfarra, Global Shapers Gaza Hub

 

 

 

Καινοτόμες Λύσεις Εντατικής Θεραπείας, Emma Greer (Milan Hub)

 

Η Emma Greer από το Milan Hub βρίσκεται πίσω από ένα έργο που ονομάζεται CURA (Connected Units for Respiratory Ailments), το οποίο επανατοποθετεί τα κοντέινερ μεταφοράς ως ICU pods. Το πρώτο κοντέινερ αναπτύχθηκε τον Απρίλιο στο Τορίνο και υπάρχουν σχέδια για κλιμάκωση σε νοσοκομεία σε όλη την Ιταλία, καθώς και στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική. Το έργο κατασκευάζεται από νέους εθελοντές σχεδιαστές, μηχανικούς και ιατρούς.

 


 

 

Ανάπτυξη Ιατρικών Καταφυγίων, YGL Cameron Sinclair & η ομάδα του στο Jupe Health


Ο YGL Cameron Sinclair και η ομάδα του στο Jupe Health ξεκίνησαν ένα νέο εγχείρημα για την ανάπτυξη ιατρικών καταφυγίων για χρήση από τρεις διαφορετικές ομάδες: ψυχικά και σωματικά εξαντλημένοι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, καθώς και ασθενείς με ΜΕΘ που είναι είτε σοβαρά άρρωστοι ή με συμπτώματα που δεν είναι απειλητικά για τη ζωή. Οι κινητοί χώροι παράγονται στο 1/30 του κόστους των τυπικών νοσοκομειακών δωματίων και μπορούν να αποσταλούν οπουδήποτε χρησιμοποιώντας την υπάρχουσα υποδομή εφοδιαστικής.

 

 

 

Telesalud COVID-19: Δωρεάν Λύση Ψηφιακής Τηλεϊατρικής, ομάδα γιατρών της Βενεζουέλας & YGL Andres Simon Gonzalez-Silen

 

Η πλατφόρμα Telesalud COVID-19 παρέχει εικονικές υπηρεσίες υγείας, συμπεριλαμβανομένων απομακρυσμένων διαβουλεύσεων και παρακολούθησης μεταξύ γιατρών και ασθενών, με στόχο την αποσυμφόρηση των ήδη εύθραυστων συστημάτων υγείας. Από την ίδρυσή της, η πλατφόρμα έχει υποστηρίξει πάνω από 80.000 Βενεζουέλους, ολοκληρώνοντας περισσότερες από 25.000 εξετάσεις και παραπέμποντας 1.150 ασθενείς υψηλού κινδύνου σε τοπικά νοσοκομεία.
 

“Οι νέοι δεν μπορούν να περιμένουν από τους άλλους να αναλάβουν δράση για τον COVID-19. Αυτή είναι η δική μας νέα κανονικότητα και είναι η τέλεια ευκαιρία για δράση με σκοπό  σήμερα”

 

- Gonzalez-Silen.

 

 

 
AI μέθοδος παρακολούθησης της εξάπλωσης του COVID-19, YGL Eyal Gura


Το Zebra Medical Vision, με επικεφαλή τον YGL Eyal Gura, δημιούργησε μια επεκτάσιμη και καθοδηγούμενη από AI μέθοδο παρακολούθησης της εξάπλωσης του COVID-19. Αυτή η λύση, σε συνδυασμό με έναν αλγόριθμο μηχανικής μάθησης, αναλύει τις αξονικές τομογραφίες για να ανιχνεύσει την ικανότητα των ασθενών στους πνεύμονες, προκειμένου να προβλέψει καλύτερα την ανάρρωσή τους. Επίσης, ο Gura θα αναπτύξει το προϊόν του στα Apollo Hospitals, ο μεγαλύτερος πάροχος υγειονομικής περίθαλψης στην Ινδία, εξυπηρετώντας περισσότερους από 40 εκατομμύρια ασθενείς.

 

 

 

Όλες οι παραπάνω τεχνολογίες που αναπτύχθηκαν από νέους ανθρώπους, αποδεικνύουν ότι η ανθρωπότητα σε δύσκολες καταστάσεις συσπειρώνεται και γίνεται μια γροθιά δύναμης για να συνεχίσει να υπάρχει και να εξελίσσεται. Το σκήπτρο φυσικά αναλαμβάνει η νέα γενιά, η οποία, στις συγκεκριμένες περιπτώσεις, πέραν της σημαντικής βοήθειας που προσφέρει στην ανθρωπότητα, καθρεφτίζει και τα άλματα της τεχνολογίας που πλέον αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εξέλιξης μας, της επιβίωσης μας αλλά και της συνέχισης μας.

 

 

Πηγή: https://www.weforum.org/agenda/2020/05/5-curve-flattening-innovations-being-developed-by-young-people/

 

 

 


Leave a comment

Filtered HTML

  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.