Υπάρχει Green Printing ? | CBS


Υπάρχει Green Printing ?

Εν έτη 2019, όλο και περισσότερες επιχειρήσεις στρέφουν το ενδιαφέρον τους σε πιο οικολογικές μεθόδους υπηρεσιών, συμβάλλοντας τόσο στην αειφορία όσο και στην προστασία του περιβάλλοντος.

 

Σε ένα σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον μπορεί οι ανάγκες να παραμένουν ίδιες, τα μέσα όμως εκσυγχρονίζονται. Μία καθημερινή και μη ελαστική ανάγκη είναι και η εκτύπωση, η οποία αποτελεί μια από τις βασικές απειλές του περιβάλλοντος. Η μετάλλαξη λόγω της ψηφιοποίησης στις λειτουργίες εκάστου οργανισμού έχει μειώσει αισθητά την ανάγκη παραγωγής εκτύπωσης ή και φωτοτυπίας, παρόλα αυτά, δεν παύει να υπάρχει έντονα ακόμη αυτή η ανάγκη.

 

Οι παροχές σε λογισμικό και υπηρεσίες, συνδυάζοντας τα εκτυπωτικά που διατίθενται σχεδόν από όλους τους κατασκευαστές εκτυπωτικών μηχανημάτων εξυπηρετούν ταυτόχρονα και την εκπλήρωση των αναγκών εκτύπωσης αλλά και την ψηφιακή αλλαγή τής κάθε σύγχρονης επιχείρησης και οργανισμού. Επιπρόσθετα, εφαρμόζονται και λύσεις ασφάλειας ώστε να μη διαρρέει η παραμικρή πληροφορία που βρίσκεται είτε σε έγχαρτη είτε σε ψηφιακή μορφή. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται και η εκπλήρωση των υποχρεώσεων που απορρέουν λόγω του GDPR στο συγκεκριμένο πεδίο εφαρμογής. Η δημιουργία ενός ψηφιακού περιβάλλοντος όπου η πληροφορία αποθηκεύεται με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι πολύ πιο εύκολο από ό,τι στο παρελθόν η αναζήτησή της, αποτελεί σημαντικό εργαλείο στους administrators όλων των οργανισμών, αλλά και ένα επιπλέον κίνητρο να περιορίσουμε την εκτύπωση.

 

Τέλος, θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη το γεγονός ότι με την υλοποίηση προγραμμάτων MPS (Managed Print Services) , επιτυγχάνεται σε υψηλό βαθμό μεγάλη εξοικονόμηση στο λειτουργικό κόστος κάθε επιχείρησης και οργανισμού. Αν αναλογιστεί κανείς δε τις ετήσιες αυξήσεις στα αναλώσιμα εκτύπωσης, θα αντιληφθεί ότι το κόστος αυτό δεν είναι καθόλου αμελητέο, απεναντίας, σε πολλές εταιρείες, λόγω της φύσης του επιτηδεύματός τους, αποτελεί σημαντικό μέρος των εξόδων τους.

 

Ήδη στην Ελληνική αγορά σε ικανοποιητικό βαθμό, αλλά και στο εξωτερικό σε πολύ μεγάλο εύρος, οι επιχειρήσεις επιλέγουν τέτοια προγράμματα και λύσεις ολοκληρωμένης εκτυπωτικής διαχείρισης που καλύπτουν τις ανάγκες σε παραγωγή εκτύπωσης αλλά και δημιουργίας ψηφιακού αρχείου.

 

Πραγματικά θα μπορούσε να φανταστεί κανείς ότι θα χρησιμοποιούμε εκτυπωτικά μηχανήματα όχι για το λόγο που κατασκευάστηκαν αλλά για ακριβώς το αντίθετο;

 

    


Leave a comment

Filtered HTML

  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.