Ενημερώσεις για τον Κορωνοϊό COVID-19

Η εταιρεία έχει δημιουργήσει Πλάνο Διαχείρισης Κρίσης για τον Κορωνοϊό COVID – 19

 

 

Ενημέρωση

 

 

Με αφορμή την άρση των μέτρων και την επαναφορά μας στη νέα κανονικότητα, η Cosmos Business Systems έχοντας πάντα το αίσθημα ευθύνης απέναντι στο ανθρώπινο δυναμικό της, στους συνεργάτες της και στις οικογένειες όλων, επαναπροσδιορίζει τη θέση της απέναντι στη κρίση του κορωνοϊού.

 

Η εταιρεία μας έχει θέσει σε ισχύ από την πρώτη στιγμή που εφαρμόστηκαν τα μέτρα περιορισμού, την εργασία εξ’ αποστάσεως για το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων της. Κατόπιν της άρσης των περιοριστικών μέτρων, η Cosmos Business Systems θα συνεχίσει το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εργασίας για όλο τον Μάιο και τον Ιούνιο με κύριο σκοπό να διαφυλάξει την υγεία όλων των εργαζομένων.

 

Επιπλέον, σε περίπτωση επισκέψεων σε/από πελάτες θα ισχύει κανονικά η υποχρεωτική χρήση μασκών, γαντιών και αντισηπτικών.

 

Η υποδοχή του κτιρίου στην εταιρεία, έχει αναλάβει τον έλεγχο και τις συστάσεις προς τους επισκέπτες. Λειτουργεί κανονικά ώστε να υπάρχει εναρμόνιση μεταξύ των τμημάτων αλλά και των υπόλοιπων εταιρικών επικοινωνιών.

 

Κατόπιν των προαναφερθέντων ανακοινώσεων, θα θέλαμε να τονίζουμε τη καθημερινή υπέρβαση που κάνουμε όλοι μας, για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Ενισχύουμε την ψηφιακή επικοινωνία & πραγματοποιούμε καθημερινές συναντήσεις με τη χρήση κατάλληλου εξοπλισμού. Η επικοινωνία είναι ο κεντρικός άξονας της Cosmos Business Systems και βάσει αυτού πορεύεται και αναπροσαρμόζεται μετατρέποντας τις εκδηλώσεις σε virtual events και διοργανώνει webinars για την ενημέρωση των πελατών στις νέες τεχνολογίες.

 

Θα θέλαμε να σας πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για την αδιάκοπη στήριξη σας και την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε καθημερινά σε μια τέτοια συνεχή μεταβαλλόμενη εποχή.

 

Παρακαλούμε για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο 210-6492800, ακόμη θα μπορείτε να ενημερώνεστε στο website μας: https://www.cbs.gr/updates-on-covid-19. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνείτε με το τμήμα διαχείρισης στο email covid19@cbs.gr.

 

Για την εξυπηρέτηση σας σε θέματα προσφορών & κατάσταση παραγγελιών μπορείτε να επικοινωνείτε με τον δικό σας Account Manager ή με το τηλέφωνο  +30 2106492800 (Αθήνα) +30 2310477670 (Θεσσαλονίκη) +357 22442101 (Κύπρο) ή με το email cosmos_marketing@cbs.gr

 

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση και ελπίζουμε σύντομα να γυρίσουμε στους κανονικούς μας ρυθμούς.

 

 

#WeStaySafe #cosmosbusinesssystems

 

 

Follow us

 

 

 

 

 

 

 


 

Λειτουργούμε κανονικά εξ' αποστάσεως - Business Continuity!

 

 

Η Cosmos Business Systems αντιλαμβανόμενη την κρισιμότητα της κατάστασης, στα πλαίσια της αντιμετώπισης της τρέχουσας κρίσης του Κορωνοϊού, και έπειτα από τις νέες εξελίξεις σχετικά με την εξάπλωση του, προχωρά στην λήψη προληπτικών μέτρων μέσω αναλυτικού σχεδιασμού που έχει εκπονηθεί ώστε να εξασφαλιστεί η καλύτερη και ασφαλής λειτουργία της εταιρείας καθ’ όλη την περίοδο της κρίσης.

 

Για αυτούς τους λόγους, έχουμε θέσει σε ισχύ την εργασία εξ’ αποστάσεως για το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού μας. Σκοπός μας είναι να προστατεύσουμε τους εργαζομένους, συνεργάτες και πελάτες μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο διασφαλίζοντας την ομαλή λειτουργία της εταιρείας. Παίρνοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας μας, η επικοινωνία μας θα γίνεται κανονικά μέσω τηλεφώνου, είτε μέσω e-mail.

 

Επίσης, η εταιρία εφαρμόζει πλήρως τις οδηγίες των αρχών σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας και έχει πάντα υπόψιν ότι μέγιστο αγαθό είναι η υγεία των στελεχών της και των πελατών της καθώς και των οικογενειών τους.

 

Τα μέτρα αυτά τα έχουμε λάβει για προληπτικούς λόγους, δεν υπάρχει κάποιο πιθανό ή επιβεβαιωμένο κρούσμα στην εταιρεία.

 

Παρακαλούμε, για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο 210 6492800, ακόμη θα μπορείτε να βρίσκετε στο website μας: https://www.cbs.gr/updates-on-covid-19. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνείτε με το τμήμα διαχείρισης στο email: covid19@cbs.gr.

 

Για την εξυπηρέτηση σας σε θέματα προσφορών & κατάσταση παραγγελιών μπορείτε να επικοινωνείτε με τον δικό σας Account Manager ή με το τηλέφωνο  +30 2106492800 (Αθήνα) +30 2310477670 (Θεσσαλονίκη) +357 22442101 (Κύπρο) ή με το email cosmos_marketing@cbs.gr.

 

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση και ελπίζουμε σύντομα να γυρίσουμε στους κανονικούς μας ρυθμούς.

Πλάνο Διαχείρισης Κρίσης για τον Κορωνοϊό COVID – 19

 

Στα πλαίσια της αντιμετώπισης της τρέχουσας κρίσης του κορωνοϊού, η  εταιρεία Cosmos Business Systems και οι θυγατρικές της  έχουν εκπονήσει ένα σχέδιο δράσης το οποίο βασίζεται σε τρία επίπεδα, normal, yellow και red, αναλόγως της κρισιμότητας της εμπλοκής που θα παρατηρηθεί. Για κάθε κατηγορία υπάρχει ανάλογη λειτουργία των υπηρεσιών.

 

Εν προκειμένω, το σχέδιο δράσης προβλέπει την πλήρη λειτουργία όλων των δραστηριοτήτων, είτε στα γραφεία της εταιρείας , είτε με εργασία εξ αποστάσεως με χρήση της τεχνολογίας, χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε  διακοπή των εργασιών—business interruption and business continuity Plan. Σε περίπτωση υποχρεωτικής διακοπής, οι επαφές θα γίνονται είτε τηλεφωνικά είτε με χρήση web conference, και φυσικά μέσω email.  

 

Για τον σκοπό αυτό, έχουν υπάρξει πρόνοιες λειτουργικής συνέχειας  για τα εξής τμήματα :

 

  1. Τεχνικό τμήμα/Delivery, Help Desk, Managed Services, Bench, Design and Installation, Support, Contracts, Data Center, Security

 

  1. Πωλήσεων/Ιδιωτικό, Δημόσιο, Θεσσαλονίκη, Κύπρος
  2. Λογισμικού/Design, Installations, Support, Help Desk, Developers
  3. Αγορών/Παραγγελίες σε εξέλιξη, Νέες Παραγγελίες
  4. Αποθήκης και Διακίνησης
  5. Οικονομική Διεύθυνση/Τμήμα Credit/HR/Compliance
  6. Διοικητικές Υπηρεσίες  

 

Supply Chain

 

Αναφορικά με την δυνατότητα παραδόσεων και την επάρκεια υλικών, έχει εκπονηθεί σχέδιο εναλλακτικών πηγών. Εν πάση περιπτώσει, το supply chain, ευρισκόμενο κατά μείζονα λόγο στο εξωτερικό παρουσιάζει ήδη σημεία βελτίωσης και οι καθυστερήσεις δεν φαίνεται να ξεπεράσουν τις 30 ημέρες.

 

Επομένως, συστήνουμε στους πελάτες μας την πρόβλεψη αγορών για 2 μήνες, ώστε να υπάρχει απαραίτητο buffer σε ενδεχόμενες καθυστερήσεις. Εναλλακτικά, προτείνουμε την αγορά εγγυημένων μεταχειρισμένων προϊόντων, που ενδεχομένως μπορούν να καλύψουν άμεσα τις ανάγκες.

Τυχόν ελλείψεις, λόγω μη λειτουργίας των εργοστασίων, είναι εν πολλοίς γνωστές και σε συνεννόηση με το τμήμα πωλήσεων μπορούν να αντικατασταθούν από εναλλακτικές λύσεις.

 

Υγεία και Ασφάλεια

 

Εν κατακλείδι, η εταιρία  αντιλαμβανόμενη την κρισιμότητα της κατάστασης, μέσω αναλυτικού σχεδιασμού, θα εγγυηθεί την ομαλή λειτουργία καθ’ όλη την περίοδο της κρίσης. Προφανώς, εφαρμόζει πλήρως τις οδηγίες των αρχών σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας και έχει πάντα υπόψιν ότι μέγιστο αγαθό είναι η υγεία των στελεχών της και των πελατών της καθώς και των οικογενειών τους.

 

 

Για οποιαδήποτε πληροφορία παρακαλούμε να καλείτε το τηλέφωνο 2106492800, και επίσης θα μπορείτε να βρίσκετε στο site μας: www.cbs.gr/updates-on-covid-19. Επίσης μπορείτε να επικοινωνείτε με το τμήμα διαχείρισης στο email: covid19@cbs.gr.